Kouluttautumalla suojaat työurasi kolhuilta

25.08.2014 14:40

Työelämän murroskohdissa ensiapulaukusta kannattaa kaivaa esiin koulutus. Kun sisällä palaa halu vaihtaa alaa tai edetä uralla tai kun irtisanominen uhkaa, kouluttautuminen ratkaisee monta ongelmaa.

Tuoreilla opinnoilla saa etulyöntiaseman uutta työpaikkaa hakiessa tai kilvoitellessa uusista haasteista oman organisaation sisällä.

Yhä useampi opiskelijoistamme maksaa koulutuksen itse. Moni haluaa ottaa napakan otteen oman osaamisesi kehittämisestä ja suojaa näin työuransa suuremmilta kolhuilta.

Mitä sinun tulisi osata?

Nykytyöelämässä menestyvät moniosaajat, joilla on paitsi kokemusta myös tuoreet opinnot. Paikalleen ei ole varaa jäädä sammaloitumaan. Digitaalisuus on muuttanut lähes kaikkien roolien työn sisältöä, mutta myös tapoja, joilla teemme työtä. Jos istahtaa työelämän ikkunan ääreen liian pitkäksi aikaa, näkee automatisaation, robotisaation, joukkoistamisen junien kiitävän ohi.

Kannattaa miettiä, mitkä ovat alasi osaamisvaatimukset nyt. Entä viiden vuoden päästä? Mitkä ovat omat vahvuutesi ja missä olisi parannettavaa? Mikä uusi osaaminen nostaisi eniten markkina-arvoasi työnantajan silmissä? Vastaksia ja oivalluksia moniin näihin kysymyksiin löytyy istahtamalla koulunpenkille, jossa on aikaa ammattilaisten ohjaaman perehtyä nykyhetkeen ja kuunnella oman alasi tulevaisuuden tuulia.

Urasi suunta selväksi

Tee suunnitelma urakehityksellesi. Pohdi, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostavat eniten ja miten niihin voisit päästä. Haluatko syventää oman alasi osaamista vai ovatko haaveissasi kenties esimiestehtävät? Vai onko tullut aika tehdä jotain aivan uutta? Suunnittele, miten pääset tavoitteisiisi ja minkälainen koulutus tukee sinua matkalla niihin.

Viritä myös verkko ja verkostot

Vauhdita kehittymistäsi tekemällä oppimisesta arkinen tapa ja järjestämällä sille tilaa kalenteriisi. Jo pienillä muutoksilla työpäivääsi pysyt kehityksen mukana ja varmistat kilpailukykysi. Katso vinkit verkostojen virittämiseen.

Lue myös, miten markkinointi- ja viestintäpäällikkömme Anne Niemi-Hakala hurahti aikuisopiskeluun.

HR tukee nyt muutosta ja resursoi selviytymistaistelua

HR-päättäjille tehdyn kyselyn mukaan organisaatioiden tärkeimpiä kehityshankkeita tulevalle puolelletoista vuodelle ovat esimiestyön kehittäminen ja HR:n tuki muutosjohtamiseen. Tärkeimmiksi HR:n tavoitteiksi nähdään organisaation suorituskyvyn tehostaminen ja muutoshankkeiden läpivieminen. (HR-johdon tulevat kehityshankkeet -tutkimus 2014.)

Mitä tutkimuksen tulokset kertovat tämän hetken työelämän ilmiöistä ja tilanteista, joissa organisaatiot elävät?

Lue koko juttu

Paljonko aikuisopiskelu vie aikaa?

Työn ohessa opiskeltavien koulutusten etu on juuri se, että ne on suunniteltu oman päivätyön ohessa suoritettavaksi. Aikataulut joustavat yksilöllisesti, ja ajankäyttö riippuu oikeastaan enimmäkseen sinusta itsestäsi.

Osa opiskelijoista suhtautuu opiskeluun tavoitteellisesti ja intohimoisesti, jolloin he käyttävät siihen jopa useita iltoja viikossa. Osa saman koulutuksen suorittavista puolestaan haluaa edetä rivakasti, jolloin he tekevät samat harjoitukset vain muutamassa tunnissa.

Lue koko juttu

 


Tiesitkö, että koulutus
on ratkaisu monenlaisiin
liiketoiminnan haasteisiin?

www.markinst.fi

94 %

SUOSITTELEE
KOULUTUSTAMME

Asiakaskysely 2014

UUSIMMAT BLOGGAUKSET
Marjo Silvo:
Joka toinen suomalainen on asiantuntija
Oskari Vesterinen:
Asiakaskokemus ei pääty ulko-ovelle
Timo Soikkeli:
Myyjä, älä ole ostamisen esteenä
Mauri Halonen:
Tehokas kannustinjärjestelmä palkitsee asiakaskokemuksesta