Vuorovaikutteinen verkkokoulutus kokoaa osallistujat yhteen paikasta riippumatta

22.09.2014 10:09

Monilla työpaikoilla on jo totuttu hyödyntämään yhteydenpidossa mm. videoneuvotteluita ja pikaviestimiä sekä jakamaan työstettäviä dokumentteja verkossa. Mutta tiesitkö, että tällaiset viestintäratkaisut ovat myös kustannustehokas tapa kouluttaa henkilöstöäsi?

Markkinointi-instituutti voi järjestää valmennuksia paikasta riippumatta hyödyntämällä Microsoft Lyncin yhteistyötoimintoja. Koulutukseen osallistuvat tarvitsevat käyttöönsä vain puhelimen, tabletin tai tietokoneen.

”Verkossa järjestettävä valmennus on tehokas vaihtoehto henkilöstön kouluttamiseen, sillä se kutistaa maantieteelliset etäisyydet merkityksettömiksi. Se säästää väistämättä aikaa ja rahaa, mutta parhaimmillaan myös kilpailee rinta rinnan perinteisten seminaari- tai koulutuspäivien kanssa”, tiivistää kehittämiskoordinaattori Ville Vikman Markkinointi-instituutista.

Verkon viestintäratkaisut taipuvat ketterästi monenlaisten vuorovaikutteistenkin valmennusmuotojen välineeksi. Perinteisten infotilaisuuksien ja asiantuntijapuheenvuorojen ohella videoneuvottelut yllättävät mm. ryhmätyötilana sekä kouluttajien ja opiskelijoiden kohtaamispaikkana. ”Luentomaisista osuuksista rakennamme vuorovaikutteisia ja keskitymme osallistamaan opiskelijoita vielä perinteistä koulutuspäivää enemmän”, Vikman kertoo.

Niin luontevaa, ettei sitä tarvitse edes kommentoida

”Opiskelijat eivät oikeastaan ole edes kommentoineet Lync-opiskelua. Se tuntuu kaikenikäisille hyvin luontevalta tavalta toimia yhdessä. Kun tekniikka toimii, se muuttuu näkymättömäksi”, kuvailee kehittämispäällikkö Pirkko Karkkola Markkinointi-instituutin Oulun toimipisteestä.

Kaupanpäällisinä henkilöstö ottaa askelen kohti digitaalisempaa ammattiosaamista. ”Lync-koulutukseen osallistuminen ei se ole sen kummempaa kuin Skype-puhelun soittaminen. Silti sen kautta tulee huomaamatta harjoiteltua digitaitoja ja ehkä otettua se ensimmäinen ratkaiseva askel kohti uudenlaista työn tekemisen tapaa, jonka verkko mahdollistaa”, rohkaisee Vikman.

Mikä on Microsoft Lync?

Lync on Microsoftin viestintäratkaisu, jossa voit kommunikoida muiden kanssa internetin välityksellä paikasta riippumatta. Voit kirjoittaa pikaviestejä, puhua puheluita tai videopuheluita sekä jakaa esimerkiksi PowerPoint-esityksen. Vastaanottajalla ei välttämättä tarvitse olla Microsoft Lync -palvelua omalla koneellaan.

HR tukee nyt muutosta ja resursoi selviytymistaistelua

HR-päättäjille tehdyn kyselyn mukaan organisaatioiden tärkeimpiä kehityshankkeita tulevalle puolelletoista vuodelle ovat esimiestyön kehittäminen ja HR:n tuki muutosjohtamiseen. Tärkeimmiksi HR:n tavoitteiksi nähdään organisaation suorituskyvyn tehostaminen ja muutoshankkeiden läpivieminen. (HR-johdon tulevat kehityshankkeet -tutkimus 2014.)

Mitä tutkimuksen tulokset kertovat tämän hetken työelämän ilmiöistä ja tilanteista, joissa organisaatiot elävät?

Lue koko juttu

Paljonko aikuisopiskelu vie aikaa?

Työn ohessa opiskeltavien koulutusten etu on juuri se, että ne on suunniteltu oman päivätyön ohessa suoritettavaksi. Aikataulut joustavat yksilöllisesti, ja ajankäyttö riippuu oikeastaan enimmäkseen sinusta itsestäsi.

Osa opiskelijoista suhtautuu opiskeluun tavoitteellisesti ja intohimoisesti, jolloin he käyttävät siihen jopa useita iltoja viikossa. Osa saman koulutuksen suorittavista puolestaan haluaa edetä rivakasti, jolloin he tekevät samat harjoitukset vain muutamassa tunnissa.

Lue koko juttu

 


Tiesitkö, että koulutus
on ratkaisu monenlaisiin
liiketoiminnan haasteisiin?

www.markinst.fi

94 %

SUOSITTELEE
KOULUTUSTAMME

Asiakaskysely 2014

UUSIMMAT BLOGGAUKSET
Marjo Silvo:
Joka toinen suomalainen on asiantuntija
Oskari Vesterinen:
Asiakaskokemus ei pääty ulko-ovelle
Timo Soikkeli:
Myyjä, älä ole ostamisen esteenä
Mauri Halonen:
Tehokas kannustinjärjestelmä palkitsee asiakaskokemuksesta